LÖPSKAKA
1½ liter mjölk
2 ägg
1 kkp strösocker
½ tsk salt
½ pkt saffran
1 kkp vetemjöl
1 dessertsked ostlöpe
Gör
så här:
Värm 1 liter mjölk till 40 grader. Häll upp mjölken i en eldfast form.
Vispa ihop ägg, socker, salt, saffran och vetemjöl med ½ liter mjölk
och slå det i den eldfasta formen. Rör ner ostlöpen och rör tills det
stannat i formen. Gräddas i ugn, 175 grader.
SAFTSÅS
TILL LÖPSKAKA
4 dl vatten
2 dl saft
1 msk potatismjöl
Gör
så här:
Vatten och saft kokas upp. Tillsätt potatismjölet utrört i lite vatten.
Allt får ett hastigt uppkok. Låt den kallna.
Recept
efter Astrid Carlsson. Källa "Hållnäs Förr och Nu 90/91"
|